Waterstof generator - meest gestelde vragen

1. Is het gebruik van een waterstof generator veilig?

Ja. De waterstof generator slaat bij lage druk minder dan 300ml op. Een cylinder slaat tot wel 6500 liter op bij hoge druk. Gas generatoren van Parker Hannifin produceren alleen het aantal dat nodig in een gas chromatografie (GC) en stop automatisch als er drukverlies gevoeld wordt. De waterstof generator zal ook alarmeren en/of stoppen als de vraag de capaciteit van de generatoren overschrijdt, als de druk toeneemt in de generator of als er een lek is in de generator.

2. Moet ik mijn GC's ontluchten?

Nee. Alle waterstof die uit de GC komt, zal snel in de lucht oplossen. De onderste explosiegrens (Lowest Explosion Level) van waterstof is 4% en het is bijna onmogelijk om dit niveau te bereiken in een normale laboratoriumomgeving. 

3. Heb ik een waterstof sensor nodig in mijn lab?

Nee. De hoeveelheid waterstof dat vrijkomt in het lab is niet genoeg om samen te klonteren en het LEL van waterstof te bereiken. Het LEL van waterstof is 4% en het is nagenoeg onmogelijk om dit level te bereiken in een normaal laboratrium.

4. Heb ik een waterstof sensor nodig in de GC oven?

Nee. Veel nieuwe GC's zijn uitgerust met sensoren binnen in de oven. GV ovens zijn niet gesealed dus opbouw van de waterstof zal niet gemakkelijk gaan. Bij twijfel, contact altijd de leveranciers.

5. Zijn waterstof generatoren moet te onderhouden?

Nee. Onderhoud van een waterstof generator is gemakkelijk en kosteffectief. Vul het gedeïoniseerd waterreservoir wekelijks/tweewekelijks of gebruik de functie voor automatisch vullen. Parker Hannifin biedt PM-services waarbij een opgeleide technicus het onderhoud kan uitvoeren. U kunt ook contact opnemen met Avilo voor vragen over het onderhoud van uw waterstofgenerator(en).

6. Hoeveel GC's kan een waterstof generator draaine?

Er is geen rechttoe-rechtaan oplossing voor het op maat maken van een waterstof generator. Neem contact op met Avilo for assistentie en advies.

7. Wat zijn de voordelen van een waterstof generator in vergelijking met cylinders?

  • Lage druk is een van de eigenschappen van waterstof generatoren. Dit maakt hen veiliger.
  • Gecontroleerde stroom zorgt voor veilige waterstofniveaus.
  • Een ingebouwde leksensoren en een automatische uitschakelfunctie.
  • On-demand productie betekent kleinere opslaghoeveelheden.

8. Is het moeilijk om een waterstof generator te installeren?

Nee. Vul de waterstof generator met gedeïoniseerd water en sluit het aan op een stopcontact. Gebruik voorgereinigde koperen of roestvrijstalen leidingen van koelmiddel voor draaggastoepassingen.

9. Welke puurheid van water heb ik nodig om een waterstof generator te laten werken?

De waterstofgeneratoren van Parker Hannifin vereisen gedeïoniseerd water met een zuiverheid van 1 megohm of beter. Als er geen DI-water beschikbaar is, gebruik dan de Parker Hannifin Hydrogen Mate (onderdeelnr. 72-730 of 72-731) DI-watersysteemprocessor.