Stikstofgeneratoren

Waarom stikstof kopen als u het zelf kunt produceren?

Als bedrijf dat regelmatig stikstof gebruikt, weet u als geen ander welke ongemakken het inkopen en opslaan van flessen of tanks met stikstofgas met zich meebrengt. Wat als u uw eigen stikstof kan produceren? Gewoon op locatie!

Dan heeft u een stikstofgenerator nodig. Maar wat voor een? Stikstofgeneratoren zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van uw branche, toepassing en beschikbare ruimte adviseren wij welke stikstofgenerator het beste bij u past!

Stikstofgeneratoren van Avilo

Stikstofgeneratoren van Avilo

Avilo heeft een brede range aan stikstofgeneratoren van hoge kwaliteit; voor iedere industrie en toepassing! Wij hebben stikstofgeneratoren in alle stikstof klassen; van zuiverheid 1.0 tot 5.0.

Wat is stikstof?

Stikstof (N2) is een kleur- en reukloos gas dat overal om ons heen is. Ongeveer 78% van alle lucht bestaat uit stikstof. Slechts 21% is zuurstof en de overige 1% bestaat uit verschillende soorten andere gassen. Stikstof is van zichzelf niet schadelijk voor mens en milieu, maar kan wel schadelijk zijn in de vorm van stikstofoxiden of ammoniak. Wij mensen gebruiken stikstof niet, maar voor veel industriële processen is het erg nuttig. De 78% die in de atmosferische lucht zit is echter niet zuiver genoeg voor deze processen. Om een hoge zuiverheidsgraad te bereiken (liefst 100%) is een stikstofgenerator nodig.

Ga naar toepassingen Ga naar stikstofgeneratoren

Wat is een stikstofgenerator?

Een stikstofgenerator genereert, zoals de naam al verklapt, stikstof. Het is een apparaat dat in staat is zuivere stikstof te genereren door lucht vloeibaar te maken en hier vervolgens stikstof uit te destilleren. Stikstofmoleculen zijn groter dan zuurstofmoleculen, dus door de buitenlucht langs filters te laten passeren die zuurstofmoleculen wel doorlaten, maar stikstofmoleculen niet, wordt (bijna) alle stikstof uit de lucht gedestilleerd.

Ideaal toch? Want door het filteren van stikstof uit de lucht is er in feite een onuitputtelijke bron van stikstof beschikbaar. Het kan niet op!

Gelijk een stikstofgenerator huren?

Gelijk een stikstofgenerator huren?

Overtuigd? Neem dan gelijk een kijkje bij onze stikstofgeneratoren, of neem contact met ons op en ontdek uw mogelijkheden.

Wij bieden twee verschillende soorten stikstofgeneratoren aan

Een Pressure Swing Adsorbtion – ook wel PSA -generator – is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het produceren van stikstof van extreem hoge zuiverheid (tot 99,9995%). Membraangeneratoren leveren ook hoge kwaliteit stikstof (tot 99,60% zuiverheid) en vereisen daarnaast zeer weinig onderhoud. Dat maakt deze stikstofgeneratoren bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het produceren van grote hoeveelheden, schoon en droog stikstofgas.

Pressure Swing Adsorbtion-generatoren

Zoals genoemd is een PSA-generator bedoeld voor bedrijven die een heel hoge zuiverheidsgraad nodig hebben, zoals de voedselindustrie of farmacie. Net als de membraangenerator scheidt de generator de zuurstofmoleculen van de stikstofmoleculen door middel van een filter. Pressure Swing Adsorption doet dit door zuurstof uit de persluchtstroom op te sluiten door middel van adsorptie. Het adsorptiemiddel, in dit geval een koolstofzeef, zuigt als het ware de zuurstofmoleculen naar binnen. Omdat de stikstofmoleculen te groot zijn om door de zeef te kunnen, worden ze gescheiden van de stikstof.

Membraangeneratoren

De naam verklapt al iets van de werking van deze generatoren. In plaats van in een zeef wordt de persluchtstroom door een membraan, gevuld met holle polymeervezels, geduwd. Maar wat is een membraangenerator preceis? Door de structuur van deze vezels stroomt een deel van de verse persluchtstroom naar de buitenkant van de vezels. Dit proces wordt permeatie genoemd. Ook tijdens dit proces geldt het principe van de groottes van de verschillende moleculen. Van alle stoffen in de luchtstroom dringt stikstof het langzaamst door, wat betekent dat ze in de vezels achterblijven nadat de H2O en zuurstof verdwenen zijn. Vervolgens is de stikstof uit het membraan te abstraheren en op te slaan.

Stikstof genereren met behulp van gasmembranen of membraantechnologie heeft veel voordelen op het gebied van energieverbruik, levenscyclus en producteigenschappen.

Waar kan ik een stikstofgenerator allemaal voor gebruiken?

Avilo levert wereldwijd on-site gas generatie systemen voor een grote verscheidenheid aan applicaties binnen uiteenlopende markten. Hier vindt u een selectie van de meest voorkomende toepassingen waarvoor wij eerder stikstofgeneratoren leverden.

Watch video

Visueel ingesteld?

Bekijk onze video dan

Waarom zou ik een stikstofgenerator moeten kopen?

Dat hoeft niet. Bij Avilo verhuren we met name stkstofgeneratoren. Bevalt de generator? Dan kunt u hem altijd alsnog overnemen van ons. We beseffen dat een stikstofgenerator aanschaffen nogal een investering lijkt. Toch is het op termijn rendabeler dan stikstofgas te blijven inkopen.

Alle voordelen op een rijtje

Het huren van een stikstofgenerator kent vele voordelen:

1. Het is voordeliger dan bulkaanvoer van stikstofgas, 

U kunt stikstof laten leveren in bulk en op locatie opslaan in grote tanks. Dit kost echter relatief veel aan transport en opslagkosten. Deze tanks nemen ook nog eens veel ruimte in beslag en het gebruik ervan is gebonden aan veel regels. Bovendien heeft u behalve een tank ook een verdamper nodig voor u de stikstof kunt gebruiken. Niet ideaal dus.

2. Het is efficiënter dan opslag van stikstofflessen 

Het opslaan van stikstofflessen (of cilinders) kost veel vloeroppervlak. Ruimte die u misschien graag ergens anders voor gebruikt. Bovendien moet u bepaalde vergunningen hebben om stikstof op deze manier veilig op te kunnen slaan. Ook hiervoor geldt dat het transport van volle (en de lege) flessen niet bepaald goedkoop en duurzaam is.

3. De stikstofgenerator garandeert 24/7 voorraad van stikstof

Stikstofflessen of -tanks zijn altijd leeg op het verkeerde moment. Met een stikstofgenerator zit u echter nooit meer zonder stikstof. De generator kan 24 uur per dag, 7 dagen per week stikstof genereren.

4. U bent onafhankelijk van stikstoffabrikanten en van hun variabele prijzen

Ook stikstofgas is onderhevig aan de prijsschommelingen op de markt. Door zelf stikstof te produceren staat u niet voor verrassingen en bent u verzekerd van een vaste, maandelijkse all-in prijs. U weet altijd waar u aan toe bent.

5. En, niet geheel onbelangrijk, het stuk milieuvriendelijker dan het inkopen van stikstofgas

Zelf stikstof maken met een huurgenerator heeft een lagere CO2-voetafdruk dan bulkaanvoer via wegtransport.

De installatie van een stikstofgenerator in uw bedrijf

Een stikstofgenerator huren heeft voor u vele voordelen, ongeacht in welke branche u actief bent! Wij willen graag een allround partner zijn. Dit betekent voor ons dat we naast de levering (huur of definitieve aanschaf), de installatie en het onderhoud van de apparatuur ook alle randzaken rondom de aanschaf van een systeem voor u uit handen nemen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het leidingwerk, eventuele certificering of herkeuring van een systeem. Dit laatste is natuurlijk van toepassing bij definitieve aanschaf. Maar ook kennis over specifieke wetgeving in uw markt delen we van harte. Wij bouwen graag een langlopende relatie op met onze klanten, wat vaak begint met eerlijk advies en de belofte meer te leveren dan we uitspreken. Bent u benieuwd naar ons aanbod stikstofgeneratoren? Bekijk ons uitgebreide assortiment.

De stikstofgeneratoren van Avilo

Avilo heeft voor elke industrie en toepassing de juiste stikstofgenerator. Heeft u hoge zuiverheid stikstof nodig, zoals stikstof klasse 5. Kies dan voor een PSA-generator. Is de zuiverheid voor u minder belangrijk (tot 99,6%)? Kies van voor een membraangenerator.

Bekijk onze stikstofgeneratoren!

AV51 Stikstofgenerator
AV51 Stikstofgenerator

0.25-12.85 m3/uur - 95.00-99.60% N2

Specificaties
AV61 Stikstofgenerator
AV61 Stikstofgenerator

2.1-35 m3/uur - 90.00-99.60% N2

Specificaties
AV91 Stikstofgenerator
AV91 Stikstofgenerator

10-400 m3/uur - 90.00-99.60% N2

Specificaties
MiNiT Stikstofgenerator
MiNiT Stikstofgenerator

20 l/min - 95% N2 bij 7 barg (incl. 5L…

Specificaties

Waarom kiezen voor Avilo?

Snelle oplevering van producten

Wij zijn een voorraadhoudende producent en leverancier met zeer korte levertijden. Of het nou gaat om standaard stikstof & waterstof generatoren, turn-key projecten zoals skidbouw en containerbouw of OEM projecten waarbij wij in samenspraak met u een stikstof-producerende unit voor uw applicatie ontwikkelen; Wij kunnen producten en projecten zeer snel opleveren, zelfs wanneer deze nog volledig moeten worden ontwikkeld.

Spoed wanneer het moet

Een passend onderhoudscontract met inbegrip van reiskosten en werkuren – ook bij storingsbezoeken – bieden wij voor elk van onze producten aan. Goed onderhouden apparatuur raakt zelden in storing, maar als uitval toch voorkomt staan wij voor u klaar. Onze snelle reactie op service aanvragen is uniek in de markt en voor veel klanten een reden om voor Avilo te kiezen.,

Flexibele huur & Lease opties

De aanschaf van een gas producerende unit betaald zich vaak binnen korte tijd terug. Wilt u niet kopen of heeft u slecht tijdelijk stikstof of waterstof nodig? Wanneer aanschaf niet gewenst is kunnen we ook systemen aanbieden op basis van een huur/lease constructie. Ook dan is zelf gas produceren vaak nog steeds voordeliger dan gas uit bulkaanvoer zoals gasflessen. Klik hier voor meer informatie over huren.

Van alle markten thuis

Onze klanten bevinden zich in een grote verscheidenheid aan markten, hierdoor hebben wij een breed productassortiment met daarin alle verschillende gas generatie technologieën. In tegenstelling tot andere aanbieders kunnen wij zo de meest passende vorm van gasgeneratie aanbieden bij uw applicatie.

Avilo. Promise a Lot. Deliver more.

Avilo is een All-round partner. Naast de levering, installatie en onderhoud van apparatuur kunnen wij ook alle randzaken rondom de aanschaf van een systeem voor ons rekening nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; leidingwerk of de eventuele certificering of herkeuring van een systeem. Maar ook kennis over specifieke wetgeving in uw markt delen we van harte. Wij bouwen graag een langlopende relatie op met onze klanten, wat vaak begint met eerlijk advies en de belofte meer te leveren dan we uitspreken.