Pressure Swing Adsorbtion generator

Wat is een PSA-generator?

Pressure Swing Adsorbtion-generatoren, ook bekend als PSA-generatoren, zijn uitermate geschikt voor bedrijven die extreem hoge zuiverheid van stikstof nodig hebben, zoals de voedselindustrie en de farmaceutische sector. Met een zuiverheidsgraad tot wel 99,9995% biedt de PSA-generator een betrouwbare oplossing voor het produceren van hoogwaardige kwaliteit geconcentreerde stikstof.

De werking van de PSA-generator is gebaseerd op adsorptie, waarbij gasmoleculen selectief worden gevangen door een absorberend materiaal. In het geval van stikstofproductie worden zuurstofmoleculen opgesloten door een koolstofzeef, terwijl de stikstofmoleculen worden gescheiden en als eindproduct worden verkregen.

Het grote voordeel van PSA-generatoren is dat ze hoge zuiverheid kunnen bereiken en tegelijkertijd weinig onderhoud vereist is. Dit maakt de PSA-generator ideaal voor het produceren van grote hoeveelheden schoon en droog stikstofgas. Bovendien biedt Avilo de mogelijkheid om deze generatoren te huren voordat u besluit tot definitieve aanschaf. Op deze manier kunt u met eigen ogen ervaren hoe rendabel het is om uw eigen stikstof te produceren in plaats van het gas in te kopen.

Stikstofgeneratoren van Avilo

Stikstofgeneratoren van Avilo

Avilo heeft een brede range aan stikstofgeneratoren van hoge kwaliteit; voor iedere industrie en toepassing! Wij hebben stikstofgeneratoren in alle stikstof klassen; van zuiverheid 1.0 tot 5.0.

Bij Avilo begrijpen we dat de aanschaf van een stikstofgenerator een bijzondere en belangrijke investering is. Daarom doen wij niet alleen de levering, installatie en het onderhoud van de apparatuur voor onze rekening, maar ook alle randzaken die bij de aanschaf komen kijken. Denk hierbij aan leidingwerk, certificering en herkeuring van het systeem. We delen ook met alle liefde onze kennis over specifieke wetgevingen in uw markt, zodat u optimaal kunt genieten van uw PSA-generator.

Bij Avilo streven we naar langdurige relaties met onze klanten, gebaseerd op eerlijk advies en het overtreffen van verwachtingen. Ons uitgebreide assortiment stikstofgeneratoren biedt voor elke industrie een gepaste oplossing. Als u van hoge zuiverheid stikstof nodig heeft, zoals stikstof klasse 5. Kies dan voor de PSA-generator. Voor minder veeleisende toepassingen (tot 99,6% zuiverheid) is een membraangenerator ook een uitstekende keuze.

Kies voor Avilo en profiteer van betrouwbare, professionele en efficiënte Pressure Swing Adsorbtion-generatoren voor de productie van hoogzuivere stikstof. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze generatoren uw bedrijf vooruit helpt.

Vragen? Neem contact met ons op