Wat is een membraangenerator?

Wat is een membraangenerator?

Het genereren van stikstof met membraangeneratoren biedt talloze voordelen op het gebied van energieverbruik, levenscyclus en producteigenschappen. Deze generatoren vergen weinig onderhoud en zijn uiterst geschikt voor de productie van grote hoeveelheden schone en droge stikstofgas (99,60%).

Door te investeren in een membraangenerator bent u niet meer afhankelijk van leveranciers maar heeft u de volledige controle over de levering van stikstof voor uw bedrijf. Dit kan een kosteneffectieve optie zijn, vooral bij het regelmatig gebruik van stikstof. Bovendien biedt Avilo u de mogelijkheid om deze membraangeneratoren te huren voordat u besluit tot definitieve aanschaf. Op deze manier kunt u zelf ervaren hoe rendabel het is om uw eigen stikstof te produceren in plaats van het gas in te kopen. We begrijpen dat het belangrijk is om de voordelen van de generator in de praktijk te zien voordat u een definitieve beslissing neemt. Daarom stellen we u graag in staat om de generator te huren en de voordelen uit eerste hand te ervaren.

Een membraangenerator heeft een aantal opmerkelijke voordelen ten opzichte van de PSA-generator. Het eerste is de eenvoudigere werking van membraangeneratoren, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een minder milieubelastende installatie. Verder heeft de membraangenerator een snellere opstarttijd dan de PSA-generator en is ook nog eens stiller in gebruik. Dit alles maakt de membraanstikstofgenerator geschikter voor plekken waar veel mensen werkzaam zijn.

Stikstofgeneratoren van Avilo

Stikstofgeneratoren van Avilo

Avilo heeft een brede range aan stikstofgeneratoren van hoge kwaliteit; voor iedere industrie en toepassing! Wij hebben stikstofgeneratoren in alle stikstof klassen; van zuiverheid 1.0 tot 5.0.

Hoe werkt membraantechnologie precies?

Membraangeneratoren maken gebruik van een eenvoudig werkingsprincipe. De kern van de generator is de membraanmodule, die gevuld is met kleine holle polymeervezels met een diameter van ongeveer 10 cm. Bij het proces stroomt droge en schone perslucht de generator in, waarbij een deel van de lucht via de vezelstructuur naar de buitenkant van de vezels stroomt. Dit proces staat bekend als permeatie. Tijdens dit proces worden water, zuurstof en een deel van de argon afgevoerd via de membraanzijde van de vezels. Het doorlaten van verschillende gassen door het membraan verloopt met verschillende snelheden. Het water doordringt de membraan zeer snel, terwijl zuurstof iets meer tijd nodig heeft. Aan de andere kant dringen argon en stikstof er vrij langzaam doorheen waardoor stikstof in de vezels achterblijft nadat water en zuurstof zijn verwijderd. Hoewel een deel van het argongas ook doordringt, wordt het niet volledig uit de luchtstroom verwijderd, hierdoor blijft er 99,60% stikstof over.

Bij Avilo begrijpen we dat het aanschaffen van een stikstofgenerator een belangrijke investering is. Daarom bieden wij niet alleen de levering, installatie en het onderhoud van de apparatuur aan, maar nemen we ook de verantwoordelijkheid voor alle bijkomende zaken.  Dit omvat onder andere het leidingwerk, de certificering en de herkeuring van het systeem. Daarnaast delen we graag onze kennis over specifieke wetgevingen in uw markt, zodat u optimaal kunt profiteren van uw membraangeneratoren.

Vragen? Neem contact met ons op