Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?
info@avilo.nl 0187-481366

Fumigatie door middel van stikstof is een effectieve techniek om antiek en kunst te conserveren en te beschermen tegen schadelijke insecten en schimmels. Het is een proces waarbij stikstofgas in een afgesloten ruimte wordt geïnjecteerd om alle zuurstof te verdrijven, waardoor de omgeving ongeschikt wordt voor de groei en ontwikkeling van insecten en schimmels die schade kunnen veroorzaken aan kunstwerken en antiek.

Deze techniek wordt vaak gebruikt in musea, kunstgalerieën en archieven, waarbij de kunstwerken of antieke objecten in een afgesloten kamer of flexibele zak worden geplaatst en stikstofgas wordt geïnjecteerd. Het proces kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de objecten die moeten worden behandeld.

Bovendien is fumigatie door middel van stikstof een uiterst effectieve manier om schade aan kunstwerken te voorkomen, omdat het een veilige, afgesloten omgeving creëert waarin insecten en schimmels niet kunnen overleven. Er hoeft dus geen gebruik tw worden gemaakt van chemische middelen die soms schadelijk kunnen zijn voor het object zelf.

Het is dus een belangrijk onderdeel van het behoud en de restauratie van antiek en kunst en kan helpen om deze objecten voor toekomstige generaties te behouden.