Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen doen?
info@avilo.nl 0187-481366

Stikstof in truckbanden

Vul de banden van uw wagenpark met stikstof! Dit bespaart brandstof, voorkomt onnodige bandslijtage en is een stuk veiliger!

De normale lucht die we dagelijks inademen en ook gebruiken voor het vullen van banden, bevat ±78% stikstof, 21% zuurstof en 1% andere gassen zoals Argon en CO2. De zuurstof in de lucht heeft de eigenschap door rubber heen te sijpelen. Net zoals een ballon die verschrompelt, kan een grote band tot wel 200mbar druk in 1 maand verliezen. Stikstof doet dit niet waardoor deze beter op druk blijft, maar dat is zeker niet de belangrijkste reden waarom het veel beter is om uw band met stikstof te vullen.

De voordelen van stikstof voor transport & vervoersbedrijven

Bespaar op brandstof- en servicekosten

Stikstof houdt de band op spanning en de rolweerstand laag. Dit bespaart niet alleen brandstof maar verkort ook het onderhoudsmoment van de servicedienst. Deze hoeft minder tijd te besteden aan bijvullen van banden.

Geen aantasting & Minder slijtage

Banden op spanning slijten minder en gaan dus langer mee. Daarnaast voorkomt stikstof aantasting van de velg, het rubber en de koordlagen binnen in de band. Vooral banden die worden voorzien van een nieuw loopvlak (retreading) hebben hier profijt van. Wanneer zuurstof houdende lucht het rubber en de koordlagen teveel hebben aangetast is het vernieuwen van de band niet mogelijk. Stikstof verminderd dit verweer.

Geen vocht... Geen klapband!

Normale lucht bevat veel vocht wat bij temperatuurstijging uitzet. Het wisselen van de seizoenen, maar meer nog – rijden op zich – zal de temperatuur in de band doen laten toenemen. Een klapband wordt in 80% van de gevallen veroorzaakt door vocht dat zich bij tempratuurverhoging uitzet in de band. Stikstof is een zeer droog gas wat niet reageert op temperatuur en daarmee vele malen veiliger.

Gunstige Return-On-Investment

De investering in een stikstof systeem voor bedrijven met een eigen wagenpark heeft gegarandeerd een positieve ROI. Vaak is de benodigde perslucht voor een stikstofgenerator al aanwezig wat de investeringskosten nog eens beperkt. Banden worden gevuld met relatief lage zuiverheid stikstof hierdoor kan gebruik worden gemaakt van een stikstofgenerator op basis van membraantechniek. Deze systemen hebben nauwelijks bewegende delen en zijn laag in onderhoud. Het te verwachte levenstermijn van een generator is ±10 jaar, waarbinnen deze zich meerdere keren terugverdient.

Pollentier Banden
Pagee Banden
Contiki Holland
Profile Car & Tyrecenters
Rovers Bandenservice
Bangarage
Peet Borst
Karelsen Banden
Volvo Nederland

Stikstof Banden Generatoren

TYREGAS TRUCK 23
TYREGAS TRUCK 23

14 (bandmaat 385-22,5 > 9 Bar)

Specificaties
TYREGAS 4.1 Banden Generator
TYREGAS 4.1 Banden Generator

40 banden per uur

Specificaties
TYREGAS 3.3 Banden Generator
TYREGAS 3.3 Banden Generator

30 banden per uur

Specificaties