Stikstof toepassingen voor brouwerijen

Stikstof toepassingen voor brouwerijen

Stikstofgas kan voor diverse toepassingen binnen de brouwerij worden gebruikt. Traditioneel was stikstof alleen beschikbaar in de vorm van bulkaanvoer of cilinders. Nu is er een meer flexibele, efficiënte en kostenbesparende optie. NITROSource is een modulair assortiment stikstofgeneratoren die stikstof produceren uit gecomprimeerde lucht. NITROSource kan stikstof van voedingskwaliteit produceren die onafhankelijk. De stikstof is gecertificeerd volgens EU- en FDA-specificaties en kan de stikstofvereisten leveren voor een breed scala aan toepassingen in de brouwerij.

Bedekken van ingrediënten
Stikstof wordt gebruikt om contact van ingrediënten met lucht te voorkomen, waardoor de kans op zuurstofopname wordt verminderd. Tijdens bulkopslag betekent het gebruik van gesloten tanks dat positieve stikstofdruk kan worden gebruikt, zodat volumeveranderingen als gevolg van temperatuurschommelingen niet tot het binnendringen van lucht leiden. Stikstofbedekking van atmosferische tanks is ook mogelijk, een kleine continue stroom die ervoor zorgt dat lucht niet via ventilatieopeningen in de bovenruimte kan diffunderen en ook volumeveranderingen compenseert. Tijdens het legen kan de stikstofstroom worden verhoogd om de kopruimte te vullen. In verzegelde systemen kan het worden gebruikt om de overdracht van tank naar tank te ondersteunen.

Clean in Place, (CIP), leidingwerk en ontluchting van vat
Over het algemeen worden in brouwerijen bijtende oplossingen die natriumhydroxide bevatten, gebruikt om leidingen en vaten te reinigen en te steriliseren. Om kosten te besparen en verspilling zoveel mogelijk te voorkomen kan het goed zijn om de reinigingsoplossing opnieuw te gebruiken.

Als CO2 wordt gebruikt in de reinigingsoplossing, kan er een reactie van natriumhydroxide ontstaan om natriumcarbonaat en natriumbicarbonaat te vormen. Hierdoor kunnen de reinigende en steriliserende eigenschappen van de oplossing verminderd worden. Het hergebruik van de oplossing is daardoor niet meer mogelijk. Stikstof reageert niet op natriumhydroxide waardoor de reinigende eigenschappen behouden blijven en de oplossing beter geschikt is voor hergebruik.

Verminderde oxidatie
Bier oxideert snel bij blootstelling aan lucht. Als de kwaliteit van het product (in dit geval bier) moet worden gegarandeerd, moet het constant worden beschermd tegen lucht. De bovenruimte van tanks kan worden gevuld met een beschermende laag stikstofgas om het binnendringen van lucht te voorkomen.

Ontluchten en vullen
Apparatuur en pijpleidingen zijn vatbaar voor zuurstofopname. Stikstof is een effectief zuiveringsgas dat brouwers in staat stelt om het waterverbruik te verminderen. Vullen met stikstof verhoogt de processnelheid, beschermt het bier tegen oxidatie en resulteert in aanzienlijk verminderde bier verspilling.

Bottelen
Flessen, blikken en vaten met stikstofgas zuiveren, helpt de oxidatie te verminderen en verlengt de houdbaarheid van het product. Stikstof kan ook worden gebruikt om flessen na het spoelen te drogen.

Waarom NITROSource?

Met meer dan 30 jaar ervaring in de brouwindustrie en dranktoepassingen en meer dan 50.000 wereldwijd geïnstalleerde gasgeneratoren, is Parker de expert op het gebied van innovatieve en betrouwbare gas-opwekkingstechnologie. De gasgeneratoren uit het NITROSource-assortiment kunnen worden uitgerust met onze innovatieve energiebesparende technologie die de hoeveelheid perslucht vermindert die nodig is om stikstof aan uw toepassingen te leveren.

Voordelen van NITROSource
NITROSource heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele stikstofvoorraden, waaronder:

  • Onafhankelijk gecertificeerd stikstofgas van voedingskwaliteit volgens EU-statuut als levensmiddelenadditief E941
  • Volledige controle over gastoevoer en kosten met besparingen van vaak meer dan 70%
  • Geen onverwachte prijsstijgingen
  • Er worden geen kosten meer gemaakt voor het bewaken van gasniveaus, het beheren van voorraden, het opraken en wachten op leveringen
  • Geen gasverspilling door afkoken of gedeeltelijk volle cilinders teruggestuurd naar leverancier.
  • Maximale up-time door constante stroming en druk 24/7.

Stikstof toepassingen voor brouwerijen door Avilo

Avilo is een gecertificeerde Parker distributeur & Parker Repair Center voor gasgeneratoren van zowel Parker domnick hunter & Parker Balston. Wij hebben dan ook een aanzienlijke ervaring met betrekking tot het installeren, in bedrijf stellen en onderhouden van de NITROSource PSA generatoren bij bedrijven in de food & beverage industrie en vele andere branches.

Neem contact met ons voor meer informatie met betrekking tot zelf stikstof genereren voor brouwerij toepassingen.

Naar contact Bel ons op 0187-481366

Meer informatie

Wie zijn wij?
Profiel

Wie zijn wij?

Over Avilo
Wat is ons aanbod?
Assortiment

Wat is ons aanbod?

Onze producten
Nieuws & Artikelen
Actueel

Nieuws & Artikelen

Naar blog