Stikstof in truckbanden

Vul banden met stikstof! Dit bespaart brandstof, voorkomt onnodige bandslijtage, bevorderd rijgedrag en is een stuk veiliger.

De normale lucht waarmee een band gevuld wordt, bevat ± 78% stikstof en 21% zuurstof. De zuurstof in deze lucht heeft de eigenschap door rubber heen te sijpelen, stikstof doet dit niet. Een ballon verschrompelt vaak na een tijdje. Zo kan een grote band tot wel 200mbar druk in 1 maand verliezen! Wanneer u uw banden vult met stikstof, blijft deze vele malen langer op de juiste spanning. Dit bespaart brandstof, verminderd slijtage en bevorderd veilig rijgedrag.

Geen vocht... Geen klapband!

Normale lucht bevat veel vocht. Het gevolg hiervan is dat het rubber en de staal in de band en velg aangetast wordt of gaat roesten, door de combinatie van het vocht met zuurstof. Stikstof daarentegen verdrijft al het vocht uit de band en is inert, waardoor het niet reageert met andere materialen. Dit verlengt de levensduur van een band aanzienlijk en is zeer voordelig voor truckbanden die gecoverd worden. Een droge band is bovendien vele malen veiliger. Een klapband wordt in 80% van de gevallen veroorzaakt door vocht dat zich bij tempratuurverhoging uitzet in de band. Geen vocht, geen klapband.

Een banden vulgenerator betaalt zich vaak binnen 6 tot 24 maanden terug. 

De eigenschappen van stikstof zijn heel goed te verkopen. Een banden vulinstallatie is laag in onderhoud en betaalt zich meerdere keren binnen zijn levenstermijn terug. 

De voordelen van stikstof in truckbanden
Voor de Gebruiker Voor de Verkoper
Brandstofbesparing Onderscheiden van concurrenten
Minder bandslijtage Bevorder klantenbinding
Veiliger (minder kans op klapband) Creëer extra verkoopmomenten 
Geen aantasting van de band en velg Snelle terugverdientijd
Lagere Co2 uitstoot
 Goed rendement op inverstering

 

Bekijk de banden vulgenerator van Avilo hieronder. Heeft u nog vragen over de vulgenerator? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten staan u graag te woord. 

  • Tyregas 23 truckbanden generator
    ● Vul 200 autobanden per uur
    ● Vul 14 truckbanden per uur
    ● Direct aan te sluiten op persluchtinstallatieSpecificaties