Turn-key stikstof installatie voor Belgische Universiteit

Een groot aantal klanten van ons gebruikt het gas uit onze generatoren voor analytische doeleinden. Vaak zijn de generatoren voor deze toepassingen compact en leveren in tegenstelling tot systemen voor andere toepassingen vaak een betrekkelijk kleine hoeveelheid stikstof, waterstof of andere vorm van analytisch gas. Echter wanneer het gecombineerd verbruik van verschillende locaties binnen een onderzoeksinstelling toe neemt kan een centraal systeem veel voordeel opleveren t.a.v. de aanschaf en gebruikskosten.

De KU Leuven maakte de keuze voor een gecentraliseerde stikstofvoorziening. In de zomer van 2021 konden zij het turn-key systeem in gebruik nemen waar de eerste 2 generatoren van onze nieuwe serie SuperFluxx laboratorium generatoren deel van uitmaken. Deze units gebaseerd op membraantechnologie produceren hoge kwaliteit stikstof welke direct geschikt is voor gebruik binnen de verschillende laboratoria.

Stikstof Specficatie

Deze installatie levert stikstof met de volgende waarden

0

Zuiverheid - %

0

Druk - Bar

0

Flow - L/min

Stikstofgeneratoren op basis van membraantechnologie zijn uiterst betrouwbaar doordat deze geen bewegende delen bevatten. Hierdoor zijn ze minder onderhevig aan slijtage. Een juiste voorfiltratie is vereist om de stikstof scheidende membranen in de deze units goed te beschermen. Er is gekozen de persluchtvoorziening in het systeem redundant uit te voeren zodat de levering van stikstof is gegarandeerd tijdens onderhoud of eventuele calamiteiten.

Meer informatie

Bekijk de specificaties van de onderdelen in de installatie

SuperFluxx Stikstofgenerator
SuperFluxx Stikstofgenerator

2.1-35 m3/uur - 95.00-99.60% N2

Specificaties
ALUP SCK Schroef Compressoren
ALUP SCK Schroef Compressoren

0.3 - 12.4 m3/min

Specificaties
Filtratie Set - AVOEMFF12
Filtratie Set - AVOEMFF12

2 m3/min Klasse 1.2.1 - ISO8573-1

Specificaties
Avilo OWS10 Condensaatreiniger
Avilo OWS10 Condensaatreiniger

10 m3/min max. compressor capaciteit

Specificaties