Systeemintegratie voor Delftse Start-Up

De Delfste start-up SolvGE benaderde ons voor de ontwikkeling van een compacte stikstofgenerator voor hun innovatieve "printer" die on-site waterstofperoxide produceert. SolvGE en Avilo delen de mening dat het on-site genereren van een stof/gas vele malen voordeliger en minder milieubelastend is dan deze in bulkaanvoer te verkrijgen. We waren dan ook erg enthousiast een passend ontwerp te presenteren.

Wereldwijde milieuproblemen hebben geleid tot de urgentie van het gebruik van hernieuwbare, schone energie. Waterstofperoxide (H2O2) is zeer gewild als schone energiebron en helpt de behoefte aan fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De opslag van H2O2 is echter omslachtig, risicovol en zeer kostbaar. SolvGE ontwikkelde ter oplossing ’s werelds eerste, mobiele waterstofperoxideprinter. Tijdens het genereren van H2O2 is een geringe flow stikstof nodig om … .

De voorkeur ging uit naar een stikstof producerende unit die kon worden geïntegreerd in de H2O2-printer. Zodat gebruikers veilig H2O2 kunnen produceren in elke gewenste concentratie, waar en wanneer zij het nodig hebben.

Stikstof Specficatie

Deze installatie levert stikstof met de volgende waarden

0

Zuiverheid - %

0

Druk - Bar

0

Flow - L/min

Belangrijkste componenten:

1x Olie vrije zuigercompressor

1x Stikstof producerend membraan

1x Actief kool aanzuigfilter

1x Perslucht membraandroger