Perslucht koeldroger

Perslucht koeldroger

Wat is een persluchtkoeldroger?
U vraagt zich wellicht af wat een persluchtkoeldroger precies is. Een korte uitleg:

Perslucht wordt via een compressor verkregen en bestaat uit een gasmengsel dat altijd waterdamp bevat. Hoeveel water er wordt opgenomen in de perslucht, is afhankelijk van de temperatuur van de lucht. Wanneer deze stijgt tijdens het comprimeren, is de kans groter dat er meer waterdamp wordt opgenomen.

Tijdens het afkoelen van de perslucht, ontstaan er grote hoeveelheden condens. Condens wil je zoveel mogelijk vermijden, want het kan schade aanrichten aan gereedschappen en apparatuur.

De meeste storingen blijken te ontstaan doordat er te veel vocht in de perslucht aanwezig is, wat onderbrekingen van de productie tot gevolg kan hebben. Daarom is het belangrijk dat de perslucht gedroogd wordt en daarvoor is een koeldroger voor perslucht nodig.

Persluchtkoeldroger bij drukdauwpunt tussen +3 en +5 graden
Hoeveel water er in de perslucht zit, wordt uitgedrukt in het dauwpunt: de temperatuur waaronder de waterdamp gaat condenseren in de perslucht. De perslucht koeldroger is toepasbaar wanneer het drukdauwpunt van de perslucht tussen de +3 en +5 graden Celsius ligt. De perslucht koeldroger zorgt ervoor dat de perslucht droogt tot een bepaald niveau.

Persluchtkoeldroger aanschaffen?
Wanneer u een koeldroger voor perslucht via Avilo in Dirksland afneemt, profiteert u van snelle levering, 24-uurs service en een direct beschikbaarheid van producten en onderdelen.

Wilt u meer weten over de persluchtkoeldroger van Avilo? Neem contact met ons op voor antwoord op al uw vragen.

Naar contact Bel ons op 0187-481366

Meer informatie

Wie zijn wij?
Profiel

Wie zijn wij?

Over Avilo
Wat is ons aanbod?
Assortiment

Wat is ons aanbod?

Onze producten
Nieuws & Artikelen
Actueel

Nieuws & Artikelen

Naar blog