Geschiedenis

J. van Vliet In 2001 is Avilo, met ondersteuning van Parker Hannifin, opgericht door Jaap van Vliet als distributeur van Parker membraan technologie. De bevoorrading van de OEM-markt maar ook het leveren van standaard Parker generatoren vanuit zijn eigen garage was de corebusiness tijdens deze eerste jaren als eenmanszaak.

In 2005 werden hier in samenwerking met een onderaannemer, zelfstandig de eerste Avilo stikstof generatoren met parker membranen gebouwd. De productie van deze eerste Avilo modellen nam toe, wat in 2008 leiden tot de aankoop van een bedrijfspand in Dirksland.

Het bedrijf werd versterkt met een aantal technici en nieuwe avilo modellen werden aan het leveringsprogramma toegevoegd. Als belangrijke aanvulling op de bestaande activiteiten werd Avilo, opnieuw met ondersteuning van Parker Hannefin, volop actief in de Lab gas generatoren van 'Parker Balston' en 'Parker domnick hunter'.

Avilo technici zijn met betrekking tot deze generatoren op het hoogste niveau geschoold. Hierdoor is Avilo in 2009 uitgeroepen tot gecertificeerd Sales & Service partner voor Parker generatoren. Een status welke uniek is in de Benelux.

Door de jaren heen is de reputatie van Avilo, als betrouwbare leverancier en service partner niet onopgemerkt gebleven, met een groei in productie en exportactiviteiten als gevolg. De in 2015 gelanceerde internationale site AVILONITROGEN.COM is een reactie op de deze groei in exportactiviteiten en geeft vorm aan de actieve uitbreiding van ons distributeursnetwerk voor onze eigen geproduceerde generatoren.

Deze in het buitenland gevestigde en door ons geselecteerde Sales & Service Partners bieden extra ondersteuning voor Avilo producten op lokale buitenlandse markten.