AVILO BOUWT GROOTSTE STIKSTOFGENERATOR OOIT!

In opdracht van een wereldwijde producent van duurzame brandstoffen bouwen wij in Q2 -2022 de grootste generator sinds de oprichting van Avilo in 2001. Dit systeem, met een unieke proportionele productie mogelijkheid, gaat grote hoeveelheden hoge kwaliteit stikstof produceren voor het inertiseren van leidingen en blanketten van opslagtanks.

Het door Avilo ontworpen systeem bestaat uit een skid met 11 SmartFluxx SA15020 stikstof membranen, die door middel van in-huis geschreven software proportioneel in gebruik kunnen worden genomen. Afgesteld op een zuiverheid van >99,00% kan dit systeem maximaal 8m3 stikstofgas per minuut produceren.

Normaal adviseren wij een PSA-systeem bij deze capaciteit en zuiverheid. Echter heeft de klant een wisselend afnamepatroon waarbij standaard 15% tot 20% van de maximale productiecapaciteit is vereist en slechts incidenteel 100% wordt verbruikt. Door de membranen te verdelen over verschillende drukbanden (start/stop instellingen) gaat het systeem geleidelijk meer produceren afhankelijk van het verbruik van de plant.

De verdeling van membranen over deze verschillende drukgroepen kan na inbedrijfstelling worden gewijzigd, zodat het systeem kan aanpassen aan een veranderend verbruikspatroon van de plant. Deze opzet heeft een zeer gunstig effect op de totale eigendomskosten (TCO) van het systeem en bleek tijdens het offerteproces een belangrijk verkoopargument t.o.v. van een systeem gebaseerd op PSA-technologie.

Inmiddels zijn alle voorbereidingen in volle gang en kijken we uit naar het succesvol opleveren van deze mooie opdracht.

Bent u benieuwd hoe uw proces zo efficiënt mogelijk van stikstof kan worden voorzien. Of wilt u meer weten over de verschillende stikstof productiemethoden.

Stel uw vraag

Gerelateerde berichten

Product lancering: Avilo OVRT1.2 Actief Kool Adsorber
Producten
Product lancering: Avilo OVRT1.2 Actief Kool Adsorber

Januari 2024 - Olie vrije perslucht is nu gegarandeerd met de Oil Vapour Removal Tower van Avilo

Lees meer
Nieuwe capaciteiten OmniFluxx & AV51
Producten
Nieuwe capaciteiten OmniFluxx & AV51

Juli 2023 - Onze OmniFluxx & AV51 series stikstofgeneratoren worden uitgebreid met nieuwe capaciteiten

Lees meer
Nieuwe Range Laboratorium Generatoren
Producten
Nieuwe Range Laboratorium Generatoren

Ter ere van ons 20 jarig bestaan introduceren wij onze nieuwe range FLUXX Stikstofgeneratoren.

Lees meer