LC/MS

Liquid chromatography (LC)/ Mass spectrometry (MS) (LC-MS) is een techniek die de fysieke scheidingsmogelijkheden van liquid chromatography (vloeistofchromatografie) combineert met de massa-analyse capaciteiten van Mass spectrometry (massaspectrometrie) (MS).

LC/MS wordt vooral toegepast bij chemische analyses omdat de individuele capaciteiten van elke techniek interactief worden versterkt. Bij de vloeistofchromatografie techniek worden mengsels met meerdere componenten gescheiden. Daar tegenover staat massaspectrometrie dat identiteit geeft aan de individuele componenten met een hoge moleculaire specificiteit en detectiegevoeligheid.

We zien dat deze zogenaamde tandemtechniek veel gebruikt worden om biochemische, organische en anorganische verbindingen te analyseren. Dit soort verbindingen worden vaak aangetroffen in zeer complexe monsters die ecologisch of biologisch van aard zijn. Dit is de reden waarom de LC/MS techniek wordt toegevoegd in vele sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de biotechnologie, voedselverwerking, farmaceutische industrie, de agrochemie en de cosmetische industrie.

Meer weten over gas voor LC/MS toepassingen?

Meer weten over gas voor LC/MS toepassingen?

Wilt u weten welke stikstofgeneratoren geschikt zijn voor LC/MS toepassingen? Of heeft u een andere vraag?