Een luchtdroger perslucht zorgt voor CO2-vrije en droge lucht!

Een luchtdroger perslucht is de oplossing voor het vocht dat in de lucht van bijvoorbeeld een schroefcompressor achterblijft. Deze vochtigheid is op de langere termijn schadelijk voor onder andere de compressor. Zeker wanneer de vochtigheid toeneemt bij het samenpersen van de lucht. Om schade aan de compressor en de gereedschappen te voorkomen, wordt een luchtrdroger voor perslucht, ook wel persluchtdroger, gebruikt.

Hoe werkt een luchtdroger perslucht?

Om condens/vocht uit de perslucht te verwijderen, wordt de perslucht door een luchtdroger gevoerd. De persluchtdroger verwijdert al het overtollige vocht voordat het in de installatie wordt gebruikt. Zo voorkom je schade en storingen aan je persluchtinstallatie of compressor. 

Luchtdrogers van KMT-LAB

Wanneer in het persluchtsysteem de temperatuur lager wordt dan de drukdauwpunttemperatuur, treedt er condensatie op. Een luchtdroger voorkomt dit probleem. 

De persluchtdrogers KMT-LAB, type 1,3 en 6 drogen niet alleen uw perslucht tot een drukdauwpunt tot minus 70 degC, maar verwijdert ook de CO2 uit de perslucht tot waarden van minder dan 1 PPM. De hyprocarbons worden gereduceerd tot minder dan 0,003 PPM en deeltjes worden tot 0,01 MU uitgefilterd.

Deze luchtdroger voor perslucht kan ook worden toegepast achter een Avilo-stikstofgenerator. Bedenk dat daar al een zeer laag drukdauwpunt uitkomt voordat de stikstof deze droger in gaat. Dat levert zeer hoge specificaties!

Bekijk het datablad

Vervang nu uw dure cylinders met synthetische lucht

Zoekt u een luchtdroger voor uw compressor of persluchtinstallatie? En welke persluchtdroger heeft uw installatie nodig? Dat verschilt per persluchtinstallatie. Benieuwd naar onze CO2-vrije luchtdrogers? Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten adviseren u graag.